Despre Zilele Tehnice Studențești

Conferința Internațională de Lucrări Științifice "Zilele Tehnice Studențești®"" (ZTS®) este o acțiune de prestigiu în centrul universitar Timișoara și nu numai, în acest an ajungând la cea de-a XXII-a ediție.

Încă de la prima ediţie a ZTS®, a pornit cu o sesiune de comunicări ştiinţifice în cadrul căreia participanţii, provenind din mai multe centre universitare din ţară erau stimulaţi să îşi valorifice potenţialul creativ, prin expunerea unor teme de actualitate în domeniul ştiinţific şi, bineînţeles, au fost încurajaţi să-şi prezinte proiectele de cercetare.

1

Începând cu ediţia a X-a, această conferința a devenit cunoscută şi pe plan internaţional, prin participarea unui număr semnificativ de studenţi din centre universitare europene precum Franţa, Italia şi Germania. În ediţiile ce au urmat, numărul participanţilor din afara ţării a cunoscut o creştere, bucurându-ne de prezenţa unor studenți din Ungaria, Serbia, Moldova, Polonia şi multe alte ţări din Europa şi Asia.

La finalul conferinței, lucrările stiințifice aprobate de comisia de profesori se vor regăsi într-un volum publicat de Editura Politehnica Timișoara. Toți participanții vor primii câte un volum al Conferinței Internaționale de Lucrări Științifice “Zilele Tehnice Stundețesti”.

2

Respectând tradiţia acestei conferinţe, şi în ediţia din acest an dorim să oferim participanţilor posibilitatea de a publica și prezenta lucrările ştiinţifice și de a interacţiona cu alți tineri pasionați de cercetare, prin diferite activităţi precum:

  • Sesiune de comunicări ştiinţifice,
  • Concursuri profesionale,
  • Traininguri, seminarii și workshop-uri,
  • Vizite în cadrul facultăţilor,
  • Vizite în companii,
  • Activităţi socio–culturale;

3

< > X